İEÜ’DE YABANCI DİLLER FESTİVALİ

İEÜ İkinci Yabancı Diller Festivali 10 Mayıs’ta konferans salonunda yapıldı. İkinci Yabancı Diller Koordinatörlüğü’nce bu yıl ikincisi düzenlenen ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivale bir çok öğretim elemanı ve öğrenci katılım sağladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi İkinci Yabancı Diller Koordinatörlüğü ‘nce düzenlenen İkinci Yabancı Diller festivali bu yıl 10 Mayıs tarihinde İEÜ konferans salonunda yapıldı. Festival, öğrencilerin lisans eğitiminde bilinçli bir şekilde ikinci yabancı dil seçimi yapmalarına yardımcı olmak, eğlenceli bir ortamda yabancı dillerin önemini sunmak, hazırlık öğrencilerine ikinci yabancı dilleri tanıtmak ve öğrenciler arasındaki dostluğun gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlendi. Üniversite kulüplerininde görev aldığı festivale İkinci Yabancı Diller Koordinatörlüğü; Türkçe, İtalyanca, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Japonca, Rusça öğretim elemanları ve öğrenciler, hazırlık okulu öğrencileri, yabancı öğrenciler, grup turuncu ve Caffé Mio katılım gösterdi.  Caffé Mio etkinlik boyunca kahve servisi yaparak kahve tadımı desteğinde bulundu. İtalyanca standında soğuk makarna ve nutellalı ekmek eşliğinde ; ödüllü ”  kelime oyunu”,  italyanca öğrencileri tarafından seslendirilen “bella Ciao” ve Ödüllü Trivia Quiz etkinlikleri düzenlendi. Japonca standında; Japon Dansları, Çince standında; Çin çayı tadımı ve şans kurabiyeleri,  İspanyolca standında; Salsa Dans gösterisi ve Tüm dillerde Language Caffè etkinlikleri yapıldı. Almanca, Çince, Japonca ve Rusça öğrencileri, ilgili ülkelerin yerel kıyafetlerini giyerek festivale renk kattılar.