İzmir’de Farklı Bir Festival Tecrübesi: Randevu

Randevu Festival 14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Kültürpark’taki eski Kübana Gazinosu’nda gerçekleşti. Öğlen başlayan etkinlik, akşam geç saatlere kadar sürdü. Festival kapsamında moda, tasarım, yeme-içme, müzik gibi konularda çok sayıda atölye etkinliği de düzenlendi

İzmir’in nostaljik atmosferini taşıyan eski Kübana Gazinosu, yepyeni ve canlı bir festivale ev sahipliği yaptı. Her yaştan insanı ağırlayan “Randevu Festival”, katılımcılara özgün bir deneyim yaşattı. “Randevu” adını İzmirliler ilk kez bu yıl 9 Nisan’da düzenlenen açık hava alternatif müzik festivaliyle duydu. Altkültür müzik oluşumu “Apeiron Collective”in girişimiyle ortaya çıkan “Epic Fair” eski gazino kültürünü canlandırma amacıyla yine İzmir Kültürpark’taki Kübana Gazinosu’nda gerçekleşmişti. Bu kez “Randevu Festival” ile 14 Mayıs’ta “festival tadında bir gün” sloganıyla müziği yiyecek, moda ve tasarımla buluşturdu.

Dopdolu bir gün yaşandı

Festivalde sahne alan isimler; Kalabrese , Monolink , Kabus Kerim, Kaan Düzarat, Undomondo, Eren Eren, Muzikant oldu. Özel konuklar ise Dj. Fitz ve Bant Magazine Dj’leriydi. Pazarda yer alan konuk markalar; 5th Position, Bant Mag, Blue Matters, Bohohand, Eye Connection, Gemstone Projects, Karınca Bitki & Peyzaj, Küf Vintage – Alsancak, Made For Cosmos, Marn Works, Materyal, 90’s Skin Care & Cosmetics, Otro Mundo, Palto Tasarım ve Trust The Team’di.

Festivale katılanlar alışveriş yaparken tasarımcılarla tanışıp sohbet etme şansı yakaladı. Yeme-içme bölümünde Edit BBQ, Fukabunka Suşi, Juicy Life ve Sordo: Ekmek ve Üstü standlarını kurdu. Etkinliklerin başında Drink & Draw, İzmir Yoga ve Red Bull Kutu Sanatı Sergisi sayılabilir. Drink & Draw etkinliğinde isteyen herkes kendi bardak altlıklarını boyadı. “Herkes Yoga Yapabilir” felsefesiyle yola çıkan “İzmir Yoga”nın palmiye ağaçlarının altında gerçekleşen etkinliğinde ise Deniz Selay Çamlıbel’in eğitmenliğinde yoga yapıldı.

Moda-tasarım pazarında yok yoktu

Blogger Fatma Evren’in minimal moda fikirleri felsefesiyle hayata geçirdiği “Trust The Team”, iki parçadan oluşan kıyafetler nasıl değerlendirilebilir koleksiyonu ile katılımcılara gösterdi. Tasarımlarında çoğunlukla ham kot kumaş kullanan, aynı zamanda gerçek deri ve indigo ile boyanmış kumaşlara da yer veren “Blue Matters” ise koleksiyonlarından parçaları görücüye çıkardı. Amacı giyilebilir sanat platformu yaratmak olan “Otro Mundo” t-shirt seçkisi ile standını kurdu. Alsancak’ta vintage giyim üzerine çalışan “Küf Vintage” da kıyafetin yanı sıra aksesuar ve takılarıyla festivaldeki pazardaydı. İki heykeltraş ve ressamın bir araya gelerek oluşturdukları marka olan “Marn Works”; beton ve farklı malzemelerden el yapımı takı, dekoratif ürün vs. ile ilginç bir sergi niteliğinde ürün satışı gerçekleştirdi. “Palto Tasarım” el yapımı defter, ayraç, bardak altığından oluşan seçkisiyle, “Made For Cosmos” doğal malzemeler, takı, aksesuar ve el örgüsü büstiyerleriyle, “Gemstone Projects” değerli taşlardan oluşan farklı takı tasarımlarıyla, “Materyal” alışılmışın dışında tasarladığı materyalleriyle pazardaki yerlerini aldı. Bitki üretimi ve peyzaj danışmanlığı yanında açık ve kapalı terrarium, kaktüs, yaşayan çerçeveler ve succulent de tasarlayan “Karınca Bitki & Peyzaj” festivalin nefes alan standı oldu.

Festivale giriş ücreti 40 TL idi. Girişte gün boyu bileğinizde bulunması gereken bir bileklik verildi.

Randevu ekibinin diğer etkinliklerine http://www.randevuizmir.com adresinden ulaşabilirsiniz.