İEÜ 15 YAŞINDA / 15th ANNIVERSARY OF IUE

İzmir Ticaret Odası’nın girişimleriyle İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi 15. yaşını kutladı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan’ın konuştuğu törende İEÜ Halk Dansları Kulübü, danslarıyla büyük beğeni topladı

Tören, 2001-2011 Yılları Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kısa sürede İzmir’in çok önemli bir markası haline geldiğini belirterek, “Geleceğimizde icat ve keşifler olacak. O nedenle artık dünya üniversiteyiz demeyeceğiz. İzmir Ekonomi Üniversitesi artık ‘geleceğimizin üniversitesi’ olacak. İnsanlık için bilgi ve teknoloji üreteceğiz” dedi. Konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Öğrenci odaklı olacağımızı söyledik. Mezunlarımızın girişimci olmalarını, yenilikçi olmalarını sağlayacağız demiştik. Başarılı bir dünya üniversitesi olacağımızı belirtmiştik. Gerçekten de kısa zamanda hedeflerimize yaklaştık. Toplam 80 bin 600 metrekare eğitim alanımız oldu. Üniversitemizin geleceği için Güzelbahçe’de 210 bin 957 metrekare arsayı satın aldık. Umarım Bilim ve Teknoloji Kampüsümüz orada inşa edilecek”. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 2015 yılında 4 bin 325 metrekarelik arsada inşaa edilen İzmir Bilimpark hakkında da konuştu: “Bina elbette önemli ama içinde ne var? Sınıflarımızı 3 milyon dolar yatırım ile akıllı sınıf haline getirdik. Bu alt yapı ile öğrencilerimizin başarı oranını yüzde 95’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Şu anda da hocalarımız, öğrencilerimiz, başarıdan başarıya koşuyor. İnanılması güç, parmak ısırtacak, başarılar elde ediyorlar. Üniversitemizin bütçesinin yüzde 10’unu Ar-Ge’ye ayırmak istiyoruz”. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının dünyanın 6 kıtasında kariyerlerini başarıyla sürdürdüğünü ve dokuz binden fazla mezun öğrencinin olduğunu söyledi. Törenin sonunda İEÜ Halk Dansları Kulübü, İTO Eğitim Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kıbrıslı’nın yazdığı ‘Bir Dünyadır Anadolu’ adlı gösterisinde uluslararası öğrencilerle birlikte Zeybek oynadı. Daha sonra hep birlikte pasta kestiler.

Izmir University of Economics which is founded by Izmir Chamber of Commerce Education and Health Foundation with the attemps of Izmir Chamber of Commerce celebrated its 15th anniversary. In the ceremony that IUE President of the Board of Trustees Ekrem Demirtaş and IUE Rector Prof. Dr. Can Şimga Muğan talked, IUE Folk Dance Club has performed to great acclaim

The ceremony has occured with the participation of the Rector of the Year 2001-2011 Dr. Attila Sezgin, Yaşar University Rector Dr. Cemal Dincer, Ministry of Foreign Affairs Representative Ahmet Berki Dibek, Honorary Consul of Bosnia and Herzegovina Kemal Baysak, IUE Board of Trustees members, academics and students in conference room of Izmir University of Economics. President of the Board of Trustees Ekrem Demirtaş said: “It will be our future inventions and discoveries. Therefore, universities in the world are no longer kept. Izmir University of Economics is now ‘our future university “will. We produce information and technology for humanity, ”  by pointing out Izmir University of Economics become a very important brand in a short time. He continued to his statement: “We said that we would be student-centered. Our graduates to become entrepreneurs, we’re going to allow them to be innovative. We mentioned that we will be successful in a world class university. Indeed, as soon as we’re close to our goal. A total of 80 thousand 600 square meters, is our education. We bought 210 thousand 957 square meters of land in Güzelbahçe for the future of our university. I hope our Science and Technology Campus to be built there”. Izmir University of Economics President of the Board of Trustees Ekrem Demirtaş also talked about İzmir Bilimpark which was built in 2015 on land of 4 thousand 325 square meters: “The building is important of course, but what’s in it? We made our class, intelligent class with $ 3 million investment. We aim to raise 95 percent of our students’ success rate with this infrastructure. Currently in our professors, students, running from success to success. Implausible, fingers will be performed, they achieve success. We want to allocate our 10 per cent of the budget of our university Ar-Ge “. IUE Rector Prof. Dr. Can Şimga Muğan said that graduates of Izmir University of Economics successfully continue their careers in the world’s six continents and there are more than nine thousand graduates. At the end of the ceremony IUE Folk Dance Club, performed “Bir Dünyadır Anadolu” which is written by Chamber of Commerce Education Foundation Board of Health Engin Kıbrıslı and they danced Zeybek together with international students. President Ekrem Demirtaş and Rector Prof. Dr. Can Şimga Muğan were accompanied to the students on the stage. And then they all together cut the cake.