AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE

Türkiye’de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, bu yıl da üniversite öğrencileri ile buluşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi aracılığıyla düzenlenecek olan kısa film gösterimi, 24 Mart Perşembe günü saat 14:00’te Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da yapılacak

Bu yıl 12.si düzenlenen ve Dünya’nın farklı bölgelerinden 822 kısa film başvurusu alan Akbank Kısa Film Festivali, kısa film alanında yaşanan hareketliliğe tanıklık ediyor. Festival’de bu yıl dünya sinemasının büyük ustalarından, Cafer Panahi’nin sineması mercek altına alınıyor. Yönetmenin kızı Solmaz Panahi, İranlı kurgucu Mastaneh Mohajer, Saraybosna Film Festivali’nin programcısı Elma Tataragic, Shorts International kurucusu Carter Pilcher, Macar yönetmenler David Geczy ile Gabor Hörcher, genç yönetmen Tolga Karaçelik, belgesel çalışmalarıyla Semra Güzel Korver, oyuncu Nadir Sarıbacak, Onur Ünsal, Bülent Emin Yarar, Settar Tanrıöğen, Tuba Büyüküstün, Türkü Turan, görüntü yönetmeni Ferhat Öçmen, senarist Ebru Ceylan, yönetmenler Hakkı Kurtuluş ve Ferit Karahan, gibi sinema alanında deneyimli çok sayıda sanatçı festivalde yer alıyor. Özel Gösterim bölümünde ise Macaristan’dan kısa filmler programda olacak. Bu yıl toplam 28 ülkeden 104 film festivalde seyirciyle buluşacak.