Pınar Öğünç öğrencilerin sorularını yanıtladı

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Pınar Öğünç, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne konuk oldu. Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerine yaptığı iş ve deneyimlerini anlattı

Pınar Öğünç 25 Aralık günü saat 11.00’de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin konuğu oldu. Öğünç, tecrübelerinden bahsederek İletişim Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Konuşmasında kendi döneminde yayın hayatının nasıl olduğu konusunda bilgilere yer verdi. Medya ve İletişim Bölümü Haber Opsiyonu öğrencilerine yaptıkları söyleşilerde özgün sorular sorabilmeleri için kendi tekniklerinden bahsederken, Türkiye’de gazeteciliğin zorluklarına ve haber dilinin önemine değindi. Söyleşi ve röportaj arasındaki farkı vurgulayan Öğünç, röportajlarda insan hikayelerine yer vermek gerektiğini vurguladı. Kendisine yöneltilen “Günlük gazetede çalışırken her gün bu kadar güncel haberi nasıl bulacağız?” sorusunu cevaplarken, bir gazetecinin kendi bakış açısına sahip olması ve çevrede olup biten olayların hangilerinin haber değeri taşıdığını bilmesi gerektiğini söyledi. Jet Rejisör Çetin İnanç, İnce İş ve Asker Doğmayanlar adlı üç kitabı bulunan Öğünç, Hrant Dink Vakfı Yayınevi’nden çıkan Asker Doğmayanlar kitabı üzerine de konuştu. Kitabında, Türkiye gibi askerliğin doğuştan geldiği kabul edilen bir ülkede zorunlu askerliği reddeden on dört vicdani retçiyle yaptığı söyleşilere yer veren Öğünç, kitabını kaleme alma sürecinden bahsetti ve bu süreçte kullandığı teknikleri öğrencilerle paylaştı.

1975 yılında İstanbul’da doğan Öğünç, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra çeşitli dergilerde çalışarak gazetecilik hayatına başladı. Ana akım medyada özgün haberleriyle dikkat çeken Öğünç, 2008 yılında “Kim Bu Taş Atan Çocuklar” başlıklı röportajıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülü’ne değer görülmüştü.