Défilé 15 AGORA AVM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri  dönem sonu tasarımlarını sergilemek için yeni yıl öncesi Agora Alışveriş Merkezi’nde defile düzenledi. Defilede 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin tasarımları katılımcılara sunuldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Défilé 15” başlıklı defile 25 Aralık 18:00’da Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun’un konuşmasıyla başlayan defilede, 40 öğrencinin 85 parça tasarımı sergilendi. Defile, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinin denetiminde gerçekleşti. İki bölümden oluşan defilenin ilk bölümünde 4. Sınıf öğrencilerinin “Tekrar Eden Zaman” temalı tasarımları sergilendi. Saat 20:00’da başlayan defilenin ikinci bölümünde ise 2.sınıf öğrencilerinin “Ege’nin İncisi” temalı tasarımları ve 3.sınıf öğrencilerinin Michael Jackson ve Jimi Hendrix gibi ikonik starlardan esinlenerek hazırladığı koleksiyonlar yer aldı. Daha sonra, Kostüm Tasarımı dersi kapsamında hazırlanan “Alice Harikalar Diyarında” temalı koleksiyon katılımcılarla buluştu. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, modacılar ve  çok sayıda konuğun izlediği defilede üniversite öğrencileri mankenlik yaptı.

Arda Aydın/Tuğçe Vural