queer-haftasinda-sinema-oturumuİzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema Günleri, Queer Haftası kapsamında,17-21 kasım arasında gerçekleştirilen etkinliklere Senarist-Yönetmen Cem Başeskioğlu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden Demet Yanardağ, Eşit Platform Kulübü’nden Cansu Sönmez, Yaşar Üniversitesi’nden Öğr.Gör. Zeynep Oral ve İEÜ Arş.Gör. Hazal Bayar katıldı. Etkinliklerde Sinema tarihinde LGBT anlatıldı. Cem Başeskioğlu’nun sunumu ile sanatta eşcinsellik ve queer sinema tartışıldı, yaklaşık iki saat süren oturumda Başeskioğlu, yeni dizisi ‘Rumuz Cavidan’ dan da bahsetti. Siyah Pembe Üçgen derneğinden Demet Yanardağ sinemada trans görünürlüğü üzerine konuşarak katkı sağladı. Oturum sunumların ardından soru cevaplarla devam etti.