Medya Kulübü’nün organize ettiği ‘’ Günümüzde Spor ve Medya İlişkisi‘’ başlıklı söyleşi 9 Mayıs Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi A1 Nolu derslikte gerçekleşti. Söyleşi de sporun dili ve medyanın sporla olan ilişkilerine değinildi.

IMG_0318

Moderatörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Altuğ Akın’ın üstlendiği söyleşisinin konuklarını Eurosport Türkiye  genel yayın yönetmeni ve Radikal gazetesi spor yazarı Bağış Erten, Ntv Spor voleybol editörü  Burcu Hakyemez Dal ve Milli Olimpiyat Komitesi Basın Danışmanı Ömer Saraç oluşturdu.

Söyleşinin ilk konuşmacısı olan Bağış Erten, Spor medyasının futbol tarafından domine edildiğinden aynı zamanda spor muhabiri olmak  isteyen insanların futbol ile sınırlı kalmamaları gerektiğinden bahsetti. Farklı ilgi alanlarına sahip olmanın önemini vurgulayan Erten, muhabirin yazıyla olan ilişkisinin kuvvetli olması gerektiğini ekledi. Bir öğrencinin seyircisiz oynama cezasını bayanlara verilen bir ayrıcalık olarak görüyor musunuz? sorusu üzerine Erten seyircisiz oynama cezasına verilen isminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Erten ‘’ Bayanlar ve Çocuklar ‘’ söyleminin ‘’Kadınlar ve Çocuklar ‘’ olarak değiştirilmesi gerektiğini savundu. Son olarak hafta sonu oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray derbisine değinen Erten Fenerbahçelilerin Galatasaray takımını alkışlaması gerektiğini fakat içinde bulunulan durum nedeniyle bunun imkansız olduğunu ve böyle bir şey olmasına ihtimal vermediğini dile getirdi. Son olarak ise, Beşiktaş İnönü Stadyumu ile ilgili gelen bir soru sonrası, Emek Sineması korunamadı umarım İnönü stadı korunur dedi.

Söyleşinin ikinci konuşmacısı olan Burcu Hakyemez Dal, hayatı boyunca her şeye sporcu gözüyle baktığını bunun sebebinin küçüklüğünden beri sporla iç içe olmasıyla alakası olduğunu söyledi. 2 kişinin oturup bir maçı saatlerce yorumlamasını saçma bulduğunu ve reyting almak için seviyesizliğin ekranlara taşındığını söyleyen Hakyemez voleybol ve basketbolun popüler olmak için başarılı olmak zorunda olması gerektiğini ve Türkiye’de voleybolun gün geçtikçe kazandığı seyirci ve izlenme oranından mutluluk duyduğundan bahsetti.

Son olarak söz alan Ömer Saraç, Spor federasyonlarının veri tabanlarını ve kurumsallaştırmayı iyi yapması gerektiğini ve olimpiyat da yer alan spor branşlarının  ilgi çekmesi için bilgi akışının yeterli olmadığını, zaman zaman müsabakaların sonuçlarına bile ulaşmakta zorluk çektiklerini dile getirdi.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşi sonunda Medya Kulübü yönetim kurulu üyeleri katılımcılara plaketleri sunduktan sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

-Aşkın Pazarcıklı, Çağrı Öner, Mehmet Ali Yemişçigil

Read more: http://www.medyakulubu.com/2013/05/09/gunumuzde-spor-ve-medya-iliskisi-paneli-gerceklesti/#ixzz2SpOVDJ5u

sonuncu

Medya Kulübü  “Günümüzde Spor ve Medya İlişkisi” söyleşisine hazırlanıyor.

Alanında uzman kişilerin katılımı ile Medyada spor programlarına, bu programların diline ile içeriğine değineceğiz.

Moderatör: İEU Öğr.Gör. Altuğ AKIN

Banu YELKOVAN ( Radikal Gazetesi Yazarı)
Bağış ERTEN ( Eurosport Genel Yayın Yönetmeni)
Burcu HAKYEMEZ DAL ( Ntv Spor Voleybol Editörü)