Medya Kulübü’nün organize ettiği “Günümüz Türkiye Sineması” konulu  söyleşi 18 Nisan 2013 Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi A1 Nolu derslikte gerçekleşti. Panelde Günümüz Türkiye Sinemasının sorunlarına değinildi.

DSC_0292 - Kopya

Panel öncesi Bağımsız Sinema Merkezi tarafından çekilen Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı’nın üstlendiği RedHack filmi gösterimi 16 Nisan 2013 günü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Salonu’nda gerçekleşti.

49. Altın Portakal Film Festivali’nde ”En İyi Belgesel Ödülü” sahibi genç yönetmen Zeynep Oral, REDHACK belgeseli ve Devrimden Sonra Filmi;’nin yönetmenliğini üstlenen Bağımsız Sinema Merkezi’nden Mustafa Kenan Aybastı, “Süt” Filminin yapımcısı Emre Yeksan ve Moderatörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Şavk’ın üstlendiği ve Medya Kulübünün organize ettiği “Günümüz Türkiye Sineması” adı panel, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Yaklaşık 90 kişinin katılımı ile gerçekleşen panelde, ilk sözü genç yönetmen Zeynep Oral aldı. Oral, konuşmasında kendi deneyimlerinden ve 49.Altın Protakal Film Festivali’nden “En iyi ilk Belgesel Ödülü” aldığı ve bitirme tezi olan “Ben, Sen, o….” belgeselinden ve yapım aşamasından bahsetti. Aynı zamanda Zeynep Oral sanatın bir ideolojiyi  iletme amacı taşımaması gerektiğini savundu.

Oral’ın ardından söz alan Mustafa Kenan Aybastı, önce Bağımsız Sinema Merkezi’nin kısa tanıtım filmini gösterimi ile başladı. Ardından Bağımsız Sinema Merkezi’nin amacını ve vizyonunu katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca Aybastı, film yapmanın ve sanat’ın ülkemizde gün geçtikçe imkansız hale geldiğine değindi. Aybastı insanların düşüncelerini özgürce dile getiremediği ve  Türkiye’nin ” Üstü Açık Bir Cezaevi ” haline gelmesinden duyduğu üzüntüyü ve rahatsızlığı belirtti.

Yapımcı Emre Yeksan ise genç sinemacılara Kültür Bakanlığı’nın ve diğer kuruluşların yapımcı ve yönetmenlere ve amatör sinemacılara sağladığı fonlar’dan bahsetti.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşi tarzında ki panel, keyifli soru cevap kısmı ile son buldu.

Read more: http://www.medyakulubu.com/2013/04/18/gunumuz-turkiye-sinemasi-paneli-gerceklesti/#ixzz2QqDZZc4T

Başlıksız-1