//
you're reading...

Medya İzleme

Sabah Egeli – ‘‘Bu Çocuk İki Bin Lira İçin Okulsuz ve Kimliksiz”

“Bu Çocuk İki Bin Lira İçin Okulsuz ve Kimliksiz” başlığıyla verilen haberde A.Ş.(8) isimli çocuğun kimlik alamadığı için okula gidememesi anlatılmaktadır. A.Ş.’nin kimlik alamama nedeni olarak maddi sorunlar gösterilmektedir. Anne C.Ş.’nin eşinden boşanmadan F.Ş. ile yaşamaya başlaması sonrası doğan A.Ş.’nin gerçek babasının belirlenmesi ve kimlik sahibi olabilmesi için DNA testinin gerekli olduğunun ifade edildiği haberde tüm bu süreç anlatılırken yukarda kısaltmalarla aktarılan isimlerin tamamı herhangi bir kısaltma kullanılmaksızın verilmiştir. Ayrıca haberde C.Ş.’nin eski eşine de yer verilmesine karşın ona dair herhangi bir isim veya kısaltma kullanılmamıştır. Bu durum söz konusu isimlerin ifşa edildiği haberi C.Ş. ve F.Ş.’yi hedef gösteren bir tutumun ürünü haline getirmektedir.

Diğer taraftan habere konu olan A.Ş.’nin ve kardeşi M.Ç’nin yüzleri kapatılmadan gösterilen fotoğraflar hem ana sayfada hem de habere detaylarıyla yer verilen bir diğer sayfada açıkça sergilenmiştir.

Ezgi Olgun

Takvim